Založ si blog

Dokedy budeme ešte čakať?

Dokedy budeme ešte čakať? A trpieť to, čo sa tu deje. Je to zjavné a do očí bijúce. Spoločnosť ako taká upadá a necháva si diktovať od bláznov. Vo svete sa protestuje, fašizmus je na vzostupe a nikoho to netrápi. Nikde sa nepíše nič, ministerstvo propagandy nacistického Nemecka je hovno. Sloboda prejavu? Tá už neexistuje ak vôbec. Médiá sú zapredané, politici tiež a národ holubičí len mlčí. Asi iba čakáme, kým v ostatných krajinách nezačne horieť pochodeň a potom to všetko padne ako domino. Jedine že by nie…ale to už budeme stratení a zatratení.

Pýtam sa sám seba pomerne často v poslednej dobe: Dokedy budeme čakať? Ceny (všetkého) idú stále hore, ruka v ruke s poplatkami za všeličo možné. Platy ostávajú samozrejme také isté. Tie asi netreba meniť. Mladí ľudia si ani nechcú robiť deti, keďže je to nákladné a niekde bývať treba. Zobrať si úver na 30rokov za 2izbový byt v Bratislave a potom sklopiť zrak v práci a nebodaj sa obávať o flek. Otvoriť si ústa samozrejme nemôžete, lebo ako hovoria: „vonku čaká ďalších 50 na tvoj flek“. Čo ti potom ostáva? Pustiť si negatívne televízne koniny, vypiť pivo, zanadávať si a spať. Na druhý deň repete. Toto sme chceli? Je to to, čo chceli všetci tí ľudia, ktorí štrngali klúčami na námestiach? Myslím si, že nie.  Stredná trieda, takzvaný motor ekonomiky je na kolenách a bohatí sú len bohatší, chudobní ešte chudobnejší. Prídu voľby a každý si urobí „povinnosť“ ako keď sa ráno vykadí. Je to také isté, akurát volebná urna nesplachuje. No áno splachuje ale iba nádeje idealistov. Je jedno, či je pri koryte hranatý Robko, cyklista Miky alebo boxer Vladko. Aj tak sa rozhoduje v pozadí, pred kamerami sú len bábky a ovládajú ich bábkoherci. Sú to rôzne vplyvné skupiny, či už finančného alebo iného charakteru.

Médiá sú zapredané a namiesto objektívnych správ robia len nechutné PR. Reklamu na fašistické vedenie Ukrajiny, na homosexuálnu adopciu, na utečencov, na EÚ. Čokoľvek je práve v kurze v mediálnom kruhu. Zapredaní novinári bez chrbtovej kosti nemajú pred ničím zábrany. Ani spovedať matku po smrteľnej nehode jej dcéry. Etika žiadna. Je mi už z toho na grcanie, nechápem ako to môžu občania tlačiť denne do hláv? Asi iba tak, že sa vypne gombík vnímania. Potom je jednoduchšie manipulovať spiacu masu.

Slovensko spí

Slováci spia a pravdepodobne čakajú na vhodnú príležitosť ale nie vedome. Tou bude zrejme nejaký spúšťač mimo našej krajiny. Ako inak. Že vraj sme moc malí aby sme si povedali svoj názor, nebodaj robili niečo pre naše vlastné blaho. Nie je práve o tom slobodný štát? My ale nie sme slobodný štát, sme súčasťou dobyvačného paktu NATO/USA. Sme členovia skupiny zlodejov a vrahov bez nášho súhlasu. Ako to, že maďarský premiér koná v záujme svojho štátu a bez servítky pomenúva veci pravými slovami? Veľký príklad je naše vazalstvo voči EÚ. Je až neuveriteľné ako nám táto nevolená inštitúcia diktuje podmienky a vôbec ich nezaujíma názor občanov. Najnovšie bol zmetený návrh zo stola o zákaze pestovania GMO plodín v danom štáte. Nemôžeme ani určiť, čo môžeme pestovať a čo nie. Hlavne ak ide o zdraviu škodlivé plodiny. Však to je nonsens. Opäť sa vynára otázka dokedy to budeme tolerovať?

Denne nás oblbujú v telke, mysliac si, že sme nesvojprávni a potrebujeme počuť ten jediný a správny názor. Nechcú aby sme slobodne mysleli, pretože by sme veľmi rýchlo skoncovali s korupciou a týmto bordelom. Uvedomujete si, že asi 40% výplaty ide štátu a potom večer počujete v správach ako sa spreneverili peniaze? Naše! Nie štátne, sú to peniaze, ktoré patria ľudom a nie politikom či Širokému. Politici sa nám smejú rovno do tváre a jediné čo ich zaujíma sú ich osobné záujmy. Pol roka pred voľbami sa začínajú tváriť, že im záleží na občanoch a ten zvyšok obdobia si zákonom upevňujú moc a hrabú pre seba. Parlament už dávno nie je prostriedkom pre uskutočňovanie moci ľudu. Ale iba prostriedkom pre záujmy ekonomických skupín. Politické strany sú len nástroj tejto organizovanej skupiny. Voľby sú len boj o moc/koryto. Stačí sa pozrieť okolo seba: je toto svet vybudovaný rozhodnutím ľudu alebo psychopatov?

My už nechceme ohýbať chrbty a nechať si len a len nakladať. Všetko má svoje hranice a Slováci sa už musia prebudiť z letargie. Armáda zombíkov s telefónmi v rukách, to je obraz našej mládeže. Rodičia nemajú na nič čas, chcú len zarobiť peniaze, aby uživili rodinu. Zarobiť dostatočne a dôstojne žiť je v tejto krajine z roka na rok ťažšie. Musíme to už zmeniť! Každý by mal začať od seba, vzdelávať sa a svojim príkladom ovplyvniť viac a viac ľudí až dovtedy kým nás nebudú môcť zastaviť.

 

 

 

 

„Despoti všetkých čias sa obávajú myšlienok o slobode väčšmi, než bajonetov.“

Kritické myslenie

28.10.2021

Definícia pojmu je nepodliehať prvému dojmu, všeobecnej mienky a naivne nepreberať tradované názory. Keď sa nad tým zamyslím, tak sa deje pravý opak vyššie prezentovaného. Nechcem ľudí nazývať ovcami, lebo dnes je to už súčasťou folklóru. Skôr sa jedná o stádovitosť populácie. Nikto nechce ísť proti prúdu, nikto nechce vyčnievať z davu. Prečo je to tak? [...]

Dvojaký meter

22.10.2021

Po dlhšom čase som sa rozhodol opäť reagovať na súčasné dianie. Za posledný rok-dva sa zmenilo rozpoloženie a nálady obyvateľstva. Je celkom zarážajúce ako rýchlo sa vedia podobné veci meniť. Ako sú ľudia schopní zapredať aj posledné kúsky zdravého rozumu, pre imaginárne výhody. Nechcem sa venovať očkovaniu ale keď vás to napadlo, rozmýšľate podobne ako ja. [...]

Budúcnosť Slobody

13.07.2017

Už storočia sa bojuje o slobodu, či už slobodu vierovyznania, pohybu alebo slobodu ako takú. Teraz mám však pocit, že ľudia rezignovali, respektíve majú iné priority. Spoločnosť sa zaoberá len peniazmi a úspechom, ľuďom ide predovšetkým o vlastný blahobyt. Súdržnosť sa vytratila a tak sa dostal do popredia egoizmus. Cesta za úspechom vedie aj cez mŕtvoly. Ak nejdeš [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

tomaszivot

„Nemusím vyhrať za každú cenu, ale musím žiť v pravde. Nemusím mať úspech za každú cenu, ale musím sa správať podľa svojich zásad.“

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 6856x
Priemerná čítanosť článkov: 1714x

Autor blogu

Kategórie